Uitstappen

Minimaal 2 maal per jaar gaan we op bieruitstap (in die maanden gaat er dan geen proeverij door). Tijdens zo'n daguitstap bezoeken we twee brouwerijen, 's middags gaan we eten en bezoeken we ook nog een lokaal caféetje. Het busvervoer wordt steeds betaald vanuit de kas van de Bierpallieters.

Gent

We gaan weer op uitstap!!!!
Deze keer gaan we naar onze Oost Vlaamse hoofdstad ... GENT....Het is niet ver maar toch gaan we op tijd vertrekken ..... We komen samen op 9 april 2016 om kwart voor negen.

Uitstap Belgoo, De Lambiek en Timmermans.

Na alle perikelen rond de opening van de molen en ons gelegenheidscafé is er gelegenheid om jullie een beetje meer info over onze volgende uitstap door te spelen.
We spreken af om negen uur aan de parking naast de Chirolokalen ( aan het Torenhof) om met de (door de Bierpallieters betaalde) bus te vertrekken naar Brouwerij Belgoo te St Pietersleeuw.
Brouwer Jo Van Aert geeft ons een rondleiding in de nieuwe brouwerij.

Bezoek 't PAENHUYS en 't PAKHUIS.

Op 20 December 2014 vertrekken we om 0930hr vanaf de parking naast de kerk van Opstal met de bus richting Sint-Niklaas om in de brouwerij" t' Paenhuys " , na een rondleiding, een tweetal biertjes te degusteren met namen zoals" Zwarte Jef" of 't Paenhuys Tripel" .

Uitstap Zythos Bier Festival

Zoals reeds vermeld gaan we op 26 April 2014 op uitstap richting Leuven…..
We vertrekken om half negen aan de kerk van Buggenhout Opstal naar MEENSEL KIEZEGEM waar we de “Fruithoeve VAN HELLEMONT “gaan bezoeken. Deze 46 ha grote appel- en perenplantage uit het Hageland is gekend voor zijn streekproducten zoals fruitsappen en shakes, fruitconfituren, perenadvocaat, jenevers, likeuren,appelcider , hagelandkoffie enz.

Uitstap BRUGGE

Als volgende halte in ons jaarprogramma plannen we een uitstap naar Brugge.
Vertrek op 9 november 2013 om 0830uur aan de kerk van Opstal.
Bezoek aan brouwerij FORT LAPIN, in deze aan de rand van Brugge gelegen brouwerij krijgen we een rondleiding en een degustatie van de LAPIN Tripel 8% /vol alc (en misschien Quadrupel 10%/vol alc).
Daarna slenteren we door de binnenstad naar de zeer gekende bierbrasserie CAMBRINUS waar we tegen 13.30uur een warm middagmaal voorgeschoteld krijgen. Keuze uit 4 menu’s, de bestelling gebeurt in de bus.

Buurtbrouwerijen

Voor de volgende uitstap, die trouwens doorgaat op 23 maart 2013, hebben we besloten om het kortbij te gaan zoeken . De gratis Bierpallieterbus, die vertrekt om 13u30 achter de kerk, zal ons in eerste instantie voeren naar Denderbelle waar we de nieuwe brouwerij ’t Kroontje bezoeken.
Het bier “REBELLE” heeft natuurlijk alles te maken met het opnieuw openen (Re) van een brouwerij te Denderbelle (in de volksmond “Belle”). Na een rondleiding en natuurlijk een degustatie van de bieren rijdt de bus richting Sint Gillis.

Uitstap Wezemaal

Op zaterdag 25 augustus 2012 worden voor de negende keer op rij de Wezemaalse wijnfeesten georganiseerd. Daarmee wordt een traditie uit de eerste helft van de 19e eeuw terug in leven geroepen. Wezemaal was in die periode gekend als wijndorp. Niet minder dan 32 ha wijngaarden sierden de zuidflank van de Wijngaardberg.

Subscribe to RSS - Uitstappen