Proeverijen

Zo'n vijf- à zestal keer per jaar organiseren we een bierproeverij. We proeven dan een vijftal bieren (in 15cl-glazen). Meestal is er een bepaald thema (bvb. zelfde stijl, zelfde brouwerij, ...). Er wordt steeds blind geproefd, eventueel aan de hand van een proefformulier. De proeverijen gaan normaal door in het molenhuis van de patattenmolen (Krapstraat 161, Opstal-Buggenhout).

Whiskey en bier

Yannick de Cocqueau introduceert ons op 25/2 om 20u in de wonderlijke wereld van whiskey. We gaan tijdens deze proeverij met voordracht ons vooral concentreren op enkele combinaties van bieren en whiskey’s die qua smaak in een gelijkaardige richting zitten of elkaar opheffen. In plaats van een beer-food- pairing is dit dus een beer-whiskey-pairing. Door beperkingen kunnen er maar 35 leden deelnemen aan deze proeverij…. Belangrijk is dus tijdig inschrijven bij Pieter en dit ten laatste op 24/02/2017. Kostprijs zoals afgesproken 10 euro voor leden 15 euro voor niet leden.

Bier en Kaas

Spontaan denkt de Belg aan wijn om te combineren met kaas, vermoedelijk omdat Frankrijk een uitgebreid gamma van deze twee producten aanbiedt. Bier en kaas lijkt een leuk experiment van de Bierpallieters, maar de combinatie is op zich veel natuurlijker dan bier en wijn. Het smakenpallet van beiden is immers heel complementair.
Op zaterdag 19 november introduceert Tim ons in deze combinatie. We zouden de Bierpallieters niet zijn als we het theoretische niet aan het praktische zouden koppelen. We krijgen dus ook enkele speciale kazen en bieren voorgeschoteld.

Leren proeven

Op 22 oktober is er om 20 uur een proeverij met Jo Abbeloos over het degusteren van bieren... Inderdaad, Jo is een bierkenner die ons een aantal wetenswaardigheden gaat bijleren over het proeven van Bieren.

25ste Weekend der Spontane Gisting

Op de 25ste editie van het Weekend der Spontane Gisting zullen een twintigtal topexperten van de lambieksector samenkomen om te debatteren over de uitdagingen voor de sector in het verleden, het heden en de toekomst. Hier zullen dus brouwers, stekers en andere experten het bierproeffestival van de Bierpallieters gebruiken als reflectiemoment om de toekomst tegemoet te gaan.

Proeverij van lichte maar smaakvolle bieren.

Smaakvolle bieren van (of minder dan) 5 %alc/vol. Is dit mogelijk......
Jazeker, en dit gaan Dirk en Ben U bewijzen op de proeverij op Zaterdag 12 maart vanaf 20 uur in het theatercafé Pallieter...
Inderdaad , er zijn lichte smaakvolle bieren in ons Belgisch bierlandschap en dan bedoelen we niet onze Pilsbieren maar o.a. de saisonbieren. Sommige brouwerijen gaan er prat op dat een licht bier ook een smaakbom kan zijn... Denken we bijvoorbeeld aan de Brasserie de la Senne met Zinnebir, of Tarras Bulba...

Wildbrook en Wildbrooks

Op" vrijdag "19 februari 2016 om 20 uur gaat onze volgende activiteit door in het zaaltje van " Het Vaatje" gelegen te Lebbeke, Grote Snijdersstraat 97... voor de prijs van 15 euro. Deze activiteit is in samenwerking met de Bier en wijnclub Het Vaatje.
http://www.hetvaatje.be/routebeschrijving/
De bieren worden gesponsord door Groep Duvel en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Proeverij Winterbieren.

Met de eerste vrieskou, de bomen en struiken wit van de aangevroren rijm komt ook het einde van ons jubileumjaar in het zicht. Daarom sluiten we dit jaar af met een toepasselijke proeverij over "WINTERBIEREN".
Deze over het algemeen wat sterkere en dikwijls donkere bieren zijn echt iets voor te degusteren op een donkere , koude winteravond bij de houtstoof.... maar op een zaterdagavond in het molenhuis lukt dit ook wel........
Daarom deze proeverij die door gaat op zaterdag 19 december 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Patattenmolen. De kosten voor deze proeverij zijn 5 euro voor de leden en 10 euro voor de niet leden.

Proeverij van Pilsbieren...

Na de zeer geslaagde uitstap naar het pajottenland komt de eindstreep van ons 25 jarig jubileum in zicht.....met de al lang beloofde proeverij over "PILSBIEREN".
Deze gaat door op zaterdag 07 november 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Patattenmolen.

STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!

De volgende activiteit voor de Bierpallieters is een proeverij met als onderwerp:
STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!
Deze gaat door op zaterdag 21 maart 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Petattenmolen.
De Struise Brouwers waren vroeger houders van struisvogels dus heeft de naam niks te maken met de corpulentie van deze gekende brouwers .

Voordracht Special Belge bieren

Op vrijdag 06 februari 2015 organiseren de Bierpallieters een voordracht in het teken van de SPECIAL BELGE BIEREN.
Spreker is Jef Van Den Steen, een Aalsterse brouwer (de Glazen Toren)en een echte bierpersoonlijkheid. Buiten zijn brouwkunsten is hij ook een gerenommeerd schrijver van bierboeken over bv. de Trappisten, Geuze en de Saisonbieren.

Pagina's

Subscribe to RSS - Proeverijen