25ste Weekend der Spontane Gisting

Op de 25ste editie van het Weekend der Spontane Gisting zullen een twintigtal topexperten van de lambieksector samenkomen om te debatteren over de uitdagingen voor de sector in het verleden, het heden en de toekomst. Hier zullen dus brouwers, stekers en andere experten het bierproeffestival van de Bierpallieters gebruiken als reflectiemoment om de toekomst tegemoet te gaan.
Zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2016 (15u - …) organiseren de Bierpallieters de 25ste editie van hun Weekend der Spontane Gisting. Dit bierfestival is het grootste festival dat zich toewijdt aan bieren op basis van spontane gisting, namelijk de traditionele lambieken, kriekenlambieken, geuzes, krieken en andere.
Om de verjaardagseditie gepast te vieren, zullen een twintigtal lambiekexperten zaterdagavond om 19u samenkomen voor een discussiemoment. Samen met enkele biertapas proberen ze te besluiten wat hen in het verleden bezig hield en welke uitdagingen ze dienen te overwinnen in de komende jaren. Omdat het bierfestival traditioneel ook veel buitenlanders trekt, zullen ook enkele Italiaanse brouwers mee-aanschuiven.
Het festival vindt plaats in Tapperij Beukenhof, Broekstraat 18, 9255 Opstal - Buggenhout. De inkom is gratis. Zythos-leden krijgen een gratis welkomstdrankje.