Uitstap Belgoo, De Lambiek en Timmermans.

Na alle perikelen rond de opening van de molen en ons gelegenheidscafé is er gelegenheid om jullie een beetje meer info over onze volgende uitstap door te spelen.
We spreken af om negen uur aan de parking naast de Chirolokalen ( aan het Torenhof) om met de (door de Bierpallieters betaalde) bus te vertrekken naar Brouwerij Belgoo te St Pietersleeuw.
Brouwer Jo Van Aert geeft ons een rondleiding in de nieuwe brouwerij.
De bieren Belgoo Luppoo, Saissoneke, Magus, Arboo en de biobieren van Belgoo zijn door velen van ons gekent als vrij bittere maar toch lekkere speciaalbieren. We zullen er een drietal van proeven en gaan na de degustatie in de buurt eten.
De Smidse te Alsemberg doet speciaal voor ons de deuren open met het volgende gerecht:
We starten met een tomatensoepje gevolgd door kip met een getomateerd Geuzesausje met sla en frietjes en als dessert een rijstpapje.
In de namiddag gaan we naar het Ontmoetingscenter De Lambiek (ook in Alsemberg ) waar alles in het kader staat van Lambiek en alle lambiekgerelateerde bieren. Heel het brouwproces van dit toch speciale bier zal perfect uitgelegd worden en naar Brouwerij Timmermans te Itterbeek gekend voor zijn geuze , Bourgogne de Flandres, Witte Lambiek en tevens leverancier op ons WE der Spontane Gisting. Na de rondleiding kunnen we in de prachtige bezoekersruimte van de brouwerij nog even genieten van een aantal bieren van de groep John Martin.