22ste WEEKEND der SPONTANE GISTING

De Opstalse Bierpallieters organiseren op 25 en 26 mei 2013 telkens vanaf 15 uur voor het 22ste opeenvolgende jaar het grootste bierfestival in het teken van bier gemaakt op basis van spontane gisting (uit het Pajottenland) en daar willen we u van harte op uitnodigen! Op onze bierlijst staan alle lambieken, kriekenlambieken, geuzes, krieken en andere specialiteiten. Deze bieren worden gebrouwen met de wilde gisten die in de Zennevalei voorkomen. Hierbij ligt de nadruk op traditionele, complexe bieren en niet op de zoete, commerciële varianten. In totaal serveren we een 75-tal bieren gemaakt op basis van lambiek.
Daarboven lanceren we een nieuw Opstals bier “KLERREN” genoemd , deze goudkleurige Tripel van 7 %/vol Alc werd gebrouwen bij Microbrouwerij “Den Triest” te Kapellen o/d Bos.
Onze eigen Bierpallieter Fond Geuze en de bieren van de twee Buggenhoutse brouwerijen maken het gamma compleet.
Om de honger te stillen bieden we u enkele Pajotse gerechten aan, zoals boterhammen met platte kaas, pottekaas, kop, . . .
Bovenop dit alles is er zelfs een mogelijkheid om ter plaatste te overnachten aan 20 Euro (ontbijt inbegrepen). Hiervoor dien je te reserveren per mail (bierpallieters@zythos.be).
Daarnaast is er een taxidienst tussen het festival en de stations van Heizijde en Buggenhout. Bel bij aankomst naar 0476/55.01.44 (Pieter).
De inkom is gratis en Zythos- en EBCU-leden krijgen ook nog een welkomstdrankje!
Dit alles gaat door in de zaal van Tapperij Beukenhof Broekstraat 18 te Buggenhout Opstal