Andere activiteiten

Naast proeverijen en uitstappen organiseren we nog andere activiteiten. Zo is er ons jaarlijks bierfestival. Maar we organiseerden in het verleden ook al een bierquiz, kookcursussen met bier, kermiscafés, ...

Nieuwjaarsreceptie

Op 14 januari vanaf 20u verwelkomen we iedereen op onze nieuwjaarsreceptie (Molenhuis). We klinken hier ook op de oprichting van de vzw-structuur van de Bierpallieters.

25ste Weekend der Spontane Gisting

Op de 25ste editie van het Weekend der Spontane Gisting zullen een twintigtal topexperten van de lambieksector samenkomen om te debatteren over de uitdagingen voor de sector in het verleden, het heden en de toekomst. Hier zullen dus brouwers, stekers en andere experten het bierproeffestival van de Bierpallieters gebruiken als reflectiemoment om de toekomst tegemoet te gaan.

Gent

We gaan weer op uitstap!!!!
Deze keer gaan we naar onze Oost Vlaamse hoofdstad ... GENT....Het is niet ver maar toch gaan we op tijd vertrekken ..... We komen samen op 9 april 2016 om kwart voor negen.

Proeverij van lichte maar smaakvolle bieren.

Smaakvolle bieren van (of minder dan) 5 %alc/vol. Is dit mogelijk......
Jazeker, en dit gaan Dirk en Ben U bewijzen op de proeverij op Zaterdag 12 maart vanaf 20 uur in het theatercafé Pallieter...
Inderdaad , er zijn lichte smaakvolle bieren in ons Belgisch bierlandschap en dan bedoelen we niet onze Pilsbieren maar o.a. de saisonbieren. Sommige brouwerijen gaan er prat op dat een licht bier ook een smaakbom kan zijn... Denken we bijvoorbeeld aan de Brasserie de la Senne met Zinnebir, of Tarras Bulba...

Nieuwjaarsreceptie

Bij het einde van het jaar komt ook de Nieuwjaarsreceptie in het zicht..... Deze gaat door in het Molenhuis op 09/01/2016 vanaf 20 uur en is natuurlijk gratis...

Proeverij Winterbieren.

Met de eerste vrieskou, de bomen en struiken wit van de aangevroren rijm komt ook het einde van ons jubileumjaar in het zicht. Daarom sluiten we dit jaar af met een toepasselijke proeverij over "WINTERBIEREN".
Deze over het algemeen wat sterkere en dikwijls donkere bieren zijn echt iets voor te degusteren op een donkere , koude winteravond bij de houtstoof.... maar op een zaterdagavond in het molenhuis lukt dit ook wel........
Daarom deze proeverij die door gaat op zaterdag 19 december 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Patattenmolen. De kosten voor deze proeverij zijn 5 euro voor de leden en 10 euro voor de niet leden.

Proeverij van Pilsbieren...

Na de zeer geslaagde uitstap naar het pajottenland komt de eindstreep van ons 25 jarig jubileum in zicht.....met de al lang beloofde proeverij over "PILSBIEREN".
Deze gaat door op zaterdag 07 november 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Patattenmolen.

Uitstap Belgoo, De Lambiek en Timmermans.

Na alle perikelen rond de opening van de molen en ons gelegenheidscafé is er gelegenheid om jullie een beetje meer info over onze volgende uitstap door te spelen.
We spreken af om negen uur aan de parking naast de Chirolokalen ( aan het Torenhof) om met de (door de Bierpallieters betaalde) bus te vertrekken naar Brouwerij Belgoo te St Pietersleeuw.
Brouwer Jo Van Aert geeft ons een rondleiding in de nieuwe brouwerij.

STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!

De volgende activiteit voor de Bierpallieters is een proeverij met als onderwerp:
STRUISE BIEREN VAN DE STRUISE BROUWERS!!!
Deze gaat door op zaterdag 21 maart 2015 om 20 uur in het Molenhuis van de Petattenmolen.
De Struise Brouwers waren vroeger houders van struisvogels dus heeft de naam niks te maken met de corpulentie van deze gekende brouwers .

Voordracht Special Belge bieren

Op vrijdag 06 februari 2015 organiseren de Bierpallieters een voordracht in het teken van de SPECIAL BELGE BIEREN.
Spreker is Jef Van Den Steen, een Aalsterse brouwer (de Glazen Toren)en een echte bierpersoonlijkheid. Buiten zijn brouwkunsten is hij ook een gerenommeerd schrijver van bierboeken over bv. de Trappisten, Geuze en de Saisonbieren.

Pagina's

Subscribe to RSS - Andere activiteiten