Activiteiten

Zo'n vijf- à zestal keer per jaar organiseren we een bierproeverij. We proeven dan een vijftal bieren (in 15cl-glazen). Daarnaast gaan we twee keer op uitstap. Dan bezoeken we typisch twee brouwerijen, proeven we van de bieren en eten we 's middags in een lokaal restaurant. Daarnaast organiseren we eind mei ons weekend der spontane gisting. Ook staan er nog af en toe een paar andere activiteiten op het programma, in het verleden was dit bvb. een kookcursus met bier, een bierquiz, een kermiscafé, ...

Contacteer ons om op via e-mail uitnodigingen te krijgen van onze activiteiten.

Kermiscafé en kroegentocht

Op vrijdagavond 22 september 2017 gaat de Opstalse Kroegentocht door als opening van de kermis. Bij ons in het molenhuis staat de covergroep “Shy Guys” op het podium. Deze 5 koppige amusementsgroep uit Herentals vergast ons vanaf 21 uur op een spetterende avond. We hopen dan ook op een schitterende opkomst van onze leden en andere sympathisanten. Verder gaat het klassieke kermisprogramma door…. In de tent op zaterdagavond komt DUK op de proppen gevolgd door De Romeo’s enz. Zaterdag en zondag is ons gelegenheidscafé natuurlijk ook geopend.

Whiskey en bier

Yannick de Cocqueau introduceert ons op 25/2 om 20u in de wonderlijke wereld van whiskey. We gaan tijdens deze proeverij met voordracht ons vooral concentreren op enkele combinaties van bieren en whiskey’s die qua smaak in een gelijkaardige richting zitten of elkaar opheffen. In plaats van een beer-food- pairing is dit dus een beer-whiskey-pairing. Door beperkingen kunnen er maar 35 leden deelnemen aan deze proeverij…. Belangrijk is dus tijdig inschrijven bij Pieter en dit ten laatste op 24/02/2017. Kostprijs zoals afgesproken 10 euro voor leden 15 euro voor niet leden.

Nieuwjaarsreceptie

Op 14 januari vanaf 20u verwelkomen we iedereen op onze nieuwjaarsreceptie (Molenhuis). We klinken hier ook op de oprichting van de vzw-structuur van de Bierpallieters.

Bier en Kaas

Spontaan denkt de Belg aan wijn om te combineren met kaas, vermoedelijk omdat Frankrijk een uitgebreid gamma van deze twee producten aanbiedt. Bier en kaas lijkt een leuk experiment van de Bierpallieters, maar de combinatie is op zich veel natuurlijker dan bier en wijn. Het smakenpallet van beiden is immers heel complementair.
Op zaterdag 19 november introduceert Tim ons in deze combinatie. We zouden de Bierpallieters niet zijn als we het theoretische niet aan het praktische zouden koppelen. We krijgen dus ook enkele speciale kazen en bieren voorgeschoteld.

Leren proeven

Op 22 oktober is er om 20 uur een proeverij met Jo Abbeloos over het degusteren van bieren... Inderdaad, Jo is een bierkenner die ons een aantal wetenswaardigheden gaat bijleren over het proeven van Bieren.

25ste Weekend der Spontane Gisting

Op de 25ste editie van het Weekend der Spontane Gisting zullen een twintigtal topexperten van de lambieksector samenkomen om te debatteren over de uitdagingen voor de sector in het verleden, het heden en de toekomst. Hier zullen dus brouwers, stekers en andere experten het bierproeffestival van de Bierpallieters gebruiken als reflectiemoment om de toekomst tegemoet te gaan.

Gent

We gaan weer op uitstap!!!!
Deze keer gaan we naar onze Oost Vlaamse hoofdstad ... GENT....Het is niet ver maar toch gaan we op tijd vertrekken ..... We komen samen op 9 april 2016 om kwart voor negen.

Proeverij van lichte maar smaakvolle bieren.

Smaakvolle bieren van (of minder dan) 5 %alc/vol. Is dit mogelijk......
Jazeker, en dit gaan Dirk en Ben U bewijzen op de proeverij op Zaterdag 12 maart vanaf 20 uur in het theatercafé Pallieter...
Inderdaad , er zijn lichte smaakvolle bieren in ons Belgisch bierlandschap en dan bedoelen we niet onze Pilsbieren maar o.a. de saisonbieren. Sommige brouwerijen gaan er prat op dat een licht bier ook een smaakbom kan zijn... Denken we bijvoorbeeld aan de Brasserie de la Senne met Zinnebir, of Tarras Bulba...

Wildbrook en Wildbrooks

Op" vrijdag "19 februari 2016 om 20 uur gaat onze volgende activiteit door in het zaaltje van " Het Vaatje" gelegen te Lebbeke, Grote Snijdersstraat 97... voor de prijs van 15 euro. Deze activiteit is in samenwerking met de Bier en wijnclub Het Vaatje.
http://www.hetvaatje.be/routebeschrijving/
De bieren worden gesponsord door Groep Duvel en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Nieuwjaarsreceptie

Bij het einde van het jaar komt ook de Nieuwjaarsreceptie in het zicht..... Deze gaat door in het Molenhuis op 09/01/2016 vanaf 20 uur en is natuurlijk gratis...

Pagina's

Subscribe to RSS - Activiteiten